Kurs om livskriser och utveckling

Kurs om livskriser och utveckling

Alla människor har livskriser, de hör till livet. Under denna kurs om livskriser och utveckling pratar vi om hur man tar sig genom dem med en känsla av att man vuxit som människa. Hur man gör det är individuellt.

Ofta hamnar man i livskriser i vissa skeenden i livet t.ex. när barnen flyttar hemifrån, vid skilsmässa eller man blir pensioner eller arbetslös. En kris är när den gamla kartan inte längre fungerar och det inte förefaller finnas något nytt mål i sikte.

Det är ok att vara ledsen, sorgen, likgiltig eller annat och att stanna upp och älta men vi ska inte fastna i detta. Tillsammans reder vi ut vad en livskris är. Vilka orsakerna kan vara och hur man tar sig vidare. Vi hjälps åt att hitta en trygg plats inom dig själv där du kan känna efter och reflektera över just din situation.

Denna helg ger dig en möjlighet att sätta ord på dina tankar och känslor tillsammans med erfarna terapeuter andra människor i en liknande situation.

Vår förhoppning är att du ska få kunskaper om vad en livskris är och verktyg som hjälper dig att ta dig ur den och komma vidare i livet.